Missie & Visie

Missie
Een veilige leeromgeving zorgt ervoor dat kinderen mogen zijn zoals ze zijn; Hoe ze zich voelen, hoe ze leren, wat ze vinden en waar ze vandaan komen. Kinderen ontwikkelen zich op hun eigen niveau en binnen hun eigen mogelijkheden. Door de wereld in de school te halen en uit te gaan van de jenaplanbasisprincipes wordt kwalitatief goed onderwijs geboden waarin de samenwerking en de RK/PC identiteit hoog in het vaandel staat. Onderwijs is meer dan kennisoverdracht alleen en het is in het jenaplanonderwijs ook vooral gericht op de vorming van het gehele kind in de maatschappij.

Visie
Op Kristalla vinden wij het belangrijk dat het welbevinden en de betrokkenheid bij kinderen optimaal is. Wij hechten waarde aan een goed pedagogisch klimaat en een rijke leeromgeving, waarin de zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van de kinderen wordt gestimuleerd. Met de kennis uit het verleden en de middelen van nu, bieden wij modern gepersonaliseerd jenaplanonderwijs, waarin de relatie tussen kinderen, ouders, leerkracht en omgeving centraal staat.

Slogan
'Samen de wereld ontdekken!'